Det er nå en evighet siden jeg avsluttet mitt første år på folkehøgskole. Jeg har lenge prøvd å skrive om dette året. Oppsummere det på en eller annen måte. Men jeg får det ikke til. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hva jeg skal skrive. Hvordan jeg skal klare å formulere meg på en forståelig måte! 

(Det er her jeg trøster meg veldig med at jeg har i gjennomsnitt 0 leser, og blogger kun for min egen del, for mimringens skyld i fremtiden). 

For min del ble førsteåret mitt på folkehøgskole mitt livs beste år. Jeg fikk muligheten til å utvikle meg. Være den jeg vikelig ville være. Finne ut hvem denne personen egentlig er! 

Året ble et år fylt av utfordringer, allerede fra første start. Utfordringer jeg tok, og brukte til min fordel. Vannski, sang, markering av kvinnedagen, dansing, og mye annet! Jeg ble sett. Sett av mennesker som skjønte at jeg var en person som kunne bli utfordret, og som trengte å bli utfordret. For jeg tror det er det jeg trenger for å komme meg fremover - utfordringer. Men også støtte til å komme meg igjennom disse utfordringene! 

For jeg har også fått utrolig mye støtte. Jeg har vært så utrolig heldig og blitt kjent med mennesker som gjør med gladere enn ugler. Venner for livet. En ekstra familie. 

Avslutningsvis vil jeg bekrefte at alle klisjéene om folkehøgskole er sanne (en klisjé er jo en klisjé for en grunn). Og at mitt første år på folkehøgskole var såpass magisk og bra, at jeg liksågodt tar et andreår! 

Uglepowers, Mona. 
Et begrep jeg har blitt kjent med gjennom folkehøgskole, er hjemreisehelg. En mulighet til å dra hjem, hvor du også kan bli igjen på skolen! Selv har jeg aldri dratt hjem under disse hjemreisehelgene, jeg har alltid valgt å bli igjen her. Et godt tegn på at jeg stortrives her kanskje. 

Fra onsdags ettermiddag forrige uke, fram til idag har vært en slik hjemreisehelg. Hva jeg har brukt tiden på? Slappe av, øve, være sammen med fint folk og kjenne på den magiske stemningen som er. Sola har skint og ting har vært oppriktig bra. 

Brukte også muligheten til å dra inn til Oslo på lørdag, en god teaterlørdag. En lørdag brukt på Det Norske Teater, først på Kalvø, deretter på en introduksjon til Mor Courage og barn hennar, og deretter forestillingen Mor Courage og barn hennar. Dette er noe jeg godt kan kalle en perfekt lørdag! Jeg er tilbake til gamle trakter. I skrivende stund sitter jeg på biblioteket på Steinkjer. Det er vinterferie, og jeg har funnet tilbake til skjulestedet jeg brukte mange timer i da jeg gikk på videregående og ungdomsskole. Det er noe helt eget og magisk ved å sitte på biblioteket, stillheten og repsekten. Det er vinterferie, og litt over en måned av 2015 er over. Dette har for min del vært en utrolig hektisk måned. Men også en måned hvor jeg har lært og erfart utrolig masse. 

På skolen har januar vært fylt av revyjobbing. Vi har lært om grunnleggende historiebygging, vi har lagd vår egne lille minirevy i små grupper og vært del av Glåmdalsrevyen. Her deltok vi med åpningsnummer, en sketsj og avslutningnummer. 


Foto: Endre H. 

Sånn utenfor det vi har gjort på skolen i skoletiden, har det også vært hektiske dager. Det har vært dager fylt med øving og forberedelser til opptaksprøve, og etter disse forberedelsene - selve opptaksprøven. Selv har jeg vært på første og andreprøve til HiNT. Dette var for min del utrolig lærerikt, men også krevende - livet generelt, kort oppsummert (deep shit yo). 
Nå som det er vinterferie skal tiden min brukes til å slappe av, nyte trønderlivet og gjøre ting som jeg ikke har fått tid til ellers siden jul. Lese, se tv-serier, fordype meg i ting jeg ikke nødvendigvis har behov for å fordype meg i og strikke. 

Ellers - livet mitt er bedre oppsummert på instagram @ uglepower. 
Det er jul. Det er ferie. Det er tid for hjemreise. Jeg har nå kommet hjem til Trøndelag, og første halvdel at mitt folkehøgskoleår er nå over. Et halvt år som har vært det beste i mitt liv. Et halvt år som har gjort godt både for kropp og sjel. Jeg har blitt tre hakk sunnere, en buksestørrelse mindre og to hakk mer fornøyd. Jeg har også fått venner jeg aldri ville ha overlevd uten, mennesker som gjør livet mitt verdt å leve. Jeg har aldri utviklet meg så mye på så kort tid før, både faglig og personlig. Takknemlighet er enorm og ubeskrivelig!

For nå i dag vil vi ælle sommen hem'att for vi skar nå telbaskjatt tel julepynte' hus.
Hemm'att tell jul.
Meisnerseminar. Sminkekurs. Åpen Scene. Halloween! Siden sist har det skjedd en hel del og lært en god del. Vi har hatt besøk fra LIPA, hvor vi lært utrolig mye mer om meisnerteknikken. Vi har hatt sminkekurs hvor vi har lært grunnsminke. Det har også vært åpen scene hvor jeg sang og spilte gitar, alle jentene hadde lagd en dans sammen som vi viste, og jeg og romkameraten min hadde lært oss (litt) ukulele og skrevet en sang om litt av vårt solbakkliv. Etter åpen scene var det halloweenfest, og jeg fikk gjennomført en ide jeg har hatt en god stund nå - min egen superhelt, uglepower. 

Som vanlig er jeg utrolig dårlig til å gjennomføre et prosjekt jeg starter på. Denne gangen prosjektet med å oppdatere minst en gang i uka, slik at jeg aldri skulle glemme folkehøgskoleåret mitt. Men glemsk som jeg er, skjedde det aldri. 

Vi gjør til hele tiden. Demonstrasjon, teaterturer, prosjektarbeid, demokratibudstikka - vi har gjort en god del den siste tida. Derfor får dere nå den siste tida mi fra Instagram (@uglepower). En uke som folkehøgskole-elev har gått. Det har skjedd så utrolig mye den siste uken. Så utrolig mange inntrykk, nye mennesker, opplevelser, utfordringer. Jeg klarer faktisk ikke å beskrive med ord hvor fin den siste uka har vært.

Jeg har fått utfordret meg selv gjennom vannski og åpen scene. Vi har vært på hyttetur ved et koselig vann, og vi har fått festet. Jeg har faktisk ikke gjort annet enn å kost meg den siste uka, og håper at den neste uka også blir minst like fin. 

Bilder fra uka som har gått - værsågod: Etter 19 år i samme by, under samme tak, har jeg og bamse satt kursen sørover for et år som Hedmarking. Jeg, mamma og pappa satte oss i dag tidlig i en bil, sammen med hele flyttelasset mitt. Dagens etappe gikk til Elverum. Vi kjørte gjennom den fine naturen Norge har å by på, med god musikk som fylte bilen og god stemning. En herlig kjøretur, som endte på et hotell i (på?) Elverum, hvor jeg nå har funnet meg godt til rette, med et iskaldt glass Pepsi Max og en god episode Doctor Who. 

I morgen begynner folkehøgskolelivet. Jeg er spent, nervøs og gira. Heldigvis har jeg bamse med meg på reisen. Og med det riktige innstillingen kommer også dette til å gå bra, for det skal sies - alt årne sæ teslutt!

I morgen er den store dagen. I morgen flytter jeg fra huset, nabolaget og byen jeg har bodd i i 19 år! 

Jeg har pakket ned det meste av klær. Tingene jeg er mest glad i. Bøker jeg tror jeg får bruk for. En liten del av livet mitt er pakket ned, og skal bli med meg nedover mot Skarnes. Jeg har sagt hade til venner. De fleste er det nok kun et "vi snakkes", for det er jo det vi gjør. Vi skal jo møtes igjen, det er det jo ingen tvil om. Vi sier ikke hade, vi sier bare på gjensyn. Jeg gleder meg, men jeg gruer meg minst like mye. Men det ordner seg, det gjør det alltid!
Om 3 dager er jeg på vei mot et nytt liv. Jeg er da på vei mot Hedmark og Skarnes for et år på folkehøgskole. Jeg er i skrivende stund både spent, nervøs og gira. 

Jeg sitter her meg utrolig mange forskjellige tanker. Jeg lurer på hvordan det vil bli å bo på et internat. Hvordan det kommer til å bli å starte på en skole hvor jeg ikke kjenner en levende sjel. Hva vi skal lære iløpet av kommende skoleår. Hvilke mennesker jeg skal bli kjent med. Hvordan alt kommer til å bli! Jeg sitter med så utrolig mange spørsmål som jeg forhåpentligvis kommer til å få svar på i nærmeste fremtid!Samtidig er jeg også litt nervøs. Det å forlate venner og familie er nok noe av det verste med dette med å flytte til et nytt fylke for å gå på skole. Det er jo en helt vanlig del av livet, men likevel en del av livet jg ikke har så stort behov for å ha! 

Men, det skal nok gå bra. Jeg skal nok komme meg igjennom dette også, som alt annet. Håper det blir et fint år, med mange nye opplevelser! 


Mona H.
-visker ut skillet mellom virkelighet og fiksjon-


Legg meg til som venn
Arkiv


· Desember 2016 · Februar 2016 · Juli 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · August 2014Kategorier


· (U)Nyttig informasjon · Folkehøgskoleliv · Hverdagsmagi · Klær · Oppsummeringer · Tanker & meningerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits